XTVT WaKTu CuTi

Salam..... semua.. hari ini aku cuti hehehehe.... Cuti yang tak dirancang huhuhu. Dapat ler aku merehatkan diri aku nie yang memang tak dapat rehat betul-betul dalam masa sebulan nie. Letihhh ooo sampai subuh tadi memang tak larat nak bangun. Dalam pulul 10.30pagi baru aku terjaga huhuhuh.... Puas tol rasenya..

Sebab hari ini aku cuti aku cadang nak pi shopping  sikit. Memang dah lama niat aku nak beli baju office tapi tak berkesempatan beli walaupun aku selalu pi Midvalley. Jusco sana punya besar kalau aku nak beli baju. Tapi tak tau ler agaknya dah toobiat aku yang suka beli baju kat Jusco Taman Maluri. Kalau ikutkan Jusco tu bukan ler besar sangat tapi bagi aku semua baju yang aku berkenan mesti jumpa kat sana. Jusco Midvalley yang punya besar tu aku langsung tak jumpa baju yang aku nak pakai. 

Pas Zohor aku bergerak pi sana. Tapi aku stop dulu kat kedai Burn Tom Yam makan  dulu... Dah lapar siooot huhuhu. Aku order nasi putih, daging masak kicap dan telur dadar. Air aku minum teh o ais jew. Dah makan semua aku gerak ler.. Kali nie aku ikut jalan dekat nak pi sana. Biasa aku ikut jalan jauh huhuhuh..


Pergi waktu orang tengah kejakan so tak berapa ramai sangat orang ler kali nie. Leh ker aku pusing-pusing dulu tgk-tgk mana berkenan. Tengah syok pusing aku baru teringat yang J-Card aku dah tarikh luput 31 Januari baru nie.. Adeh nak tak nak aku gigih ler hidupkan. Tgk kat counter leh tahan ramai orang gak. Diorang pi redeem point untuk dapatkan baucher.. Aku tak penah pun sekali redeem point aku nie. Setahu aku pas 3 tahun aku punya point akan hilang. Entah lerrr. Bila giliran aku sampai pi ler counter... Hmmm paten card dia sama jew dari 4 5 tahun dulu.. Tukar sikit ler weh Jusco oii.... Masuk kali nie aku dah tukar 3 kali... Kali nie aku ambik Breezy gambar ada pokok kelapa tu. Yang lain dah merasa yang jenis lain semua tak cantik. Terbang RM12 hengget huhuhu.. Alang-alang tu aku tanya sekali point aku de berapa. Pas check dia cakap ada 4800 point. Wah agak2 terkezut gak leh tahan banyak hehehehe... Aku ingat ada ratus2 jew. Dia cakap hingga hujung bulan nie exp. So aku redeem ler point aku tu dapat ler RM30 punya baucher yahoooooo.....jimat duit aku nie hehehehehe.

Pas pusing-pusing lagi Jusco cam biasa mesti aku berkenan paten baju kat Guy's Creative... Harga pun bawah budget aku. Aku ambik warna biru saiz M (wah siap bagi tau saiz tu hahahaha) harga dalam RM49.90. Then satu lagi aku pilih jenama Suave jew warna coklat harga dalam RM49.00. Kalau ikutkan memang aku nak beli 2 baju saja. Baju keja aku asyik ulang-ulang pakai baju yang sama jew tiap minggu. Bosan gak aku. Tgh nak bayar tu aku terlalu plak kat pakaian Hush Puppies... Adeh terbekenan plak kat satu seluar nie.. Bekenan bukan apa sebab murah biasa seluar nie dalam ratus-ratus tapi kali nie dia jual RM50 plak.. Aku sambar ler satu seluar untuk pakai keja. Bayar kat kaunter tumbang duit aku dalam RM148.90. Tapi ku ada baucher RM 30 tu dapat ler kurang sikit hehehehe... Kira ok ler aku budget abis dalam RM100. Lebih RM18.90 jew...

Sebelum balik tu aku singgah dulu kat Baskin Robbins. Tak pernah pun aku merasa masuk kat sini. Saja jew nak try tu yang singgah jap.. Banyak jenis aiscream kat sini.. Tekak aku nie dari semalam nak minum air coklat. Aku order Blast Coklat jew. Melayang lagi duit aku dalam RM13.80 huhuhuh... Nak merasa punya pasal. Tapi bila aku rase nak kata sedap sangat tu tak ada ler.. Biasa-biasa jew rasanya.. Manis sangat bha.. Aku rasa aisblanded kat pasar malam lagi sedap hahahahaha... ya ampunn....





Apa-apa pun melayang gak ler duit aku hari.... Nak kena budget-budget balik bulan nie sebelum next gaji masuk huhuhuuhu


Comments

  1. g ngan awek ke?kih2..ko mmg suka baju belang2 ye?haha

    ReplyDelete
  2. aku sendirian hehehehe... haah bha.. xkan aku nak beli baju yg bunga2 plak hehehehe... tah peten tu yg aku bkenan bha

    ReplyDelete
  3. bila nak berduaan?hahahhaa..yelaa xkan nak pakai baju corak retro pulak kan?hahaha

    ReplyDelete
  4. masih senang bersendirian... hahaha tol bha xkan nak pakai baku petak2..huuhuh

    ReplyDelete
  5. motip bercutian n bershopping2.. n berbelang2...???

    ReplyDelete
  6. motipnya kak letih, then mmg dah lama nak beli baju n nak berbelang coz suka nga zebra crossing huhuhuh

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Gigi Ooooh Gigi..........

Camping Sg. Pisang, Gombak

TravelLog KeKoreaKeKita 2.0 2015 (Day 5) Jeju Island : Hiking Hallasan