Posts

Showing posts from 2012

Kata Pujangga

Image
Ini aku dapat bila tgk cite jepun kat tv al hijrah.. Tajuk citenya mmg aku tak tau huhuhu

Cerita Raya Yang Dah Basi (Bahagian 1)

Image
Gigih gak aku nak mengarang tahap kanak-kanak rebina cite pasal raya aku tahun nie walaupun dah basi sesangat hak3. Raya tahun nie aku simpulkan sebagai bosan and memenatkan. Sekeping gambar raya tangkap reramai pun xde tahun nie. Walaupun pun mengigihkan diri bawak camera DSLR yang aku sampai sekarang tak tau guna balik ke kg.
Ok meringkaskan cite aku balik kg naik bus jew kali nie disebabkan hangkut barang yg memang banyak dan juga larangan terbang dari sesorang untuk tidak menunggang motosikal pulang ke kg. So jgn suka suki speku sapa yg larang maybe mak aku ke, kak aku ke abg ke. No nadaa istibiantoooo... Naik bus kul 8.30 pagi Khamis 26hb. Bus tak penuh pun, nyesal aku beratur 34km kat kaunter Plusliner utk beli tiket pergi balik... Hampeh... Aku ambik cuti 5 hari tuuuu. Sampai Bota adik aku ambik almaklum ler dah de lesen keta bila di suh ambik berdessuuuuup bunyinya.
Kat kg kakak sulung aku semalamnya dah sampai. Tengah pantang kaedahnya baru beranak so memang xberaya ler beli…

September Datang Lagi.....

Image
Dah dekat tengah bulan September dah baru aku gigih nak cite pasal bulan September nie. Apa yang special bulan nie pada aku??? Banyak sangat aku rasa... Antaranya Hari Malaysia hehehehehe... Birthday my mama, kak aku.. Apa lagi yekk... Ohh road tax moto aku mati... Lagiii hmmm ohh bos aku pi bercuti 2 minggu aman opis huhuhu tapi itu akan berlaku minggu nie.. Lagi dan byk lagi kenangan aku n peristiwa. Itu jew sekian. Aku tinggalkan ngan lagu yg ada kaitan ngan bulan September and akan aku ingat selalu huhuhuhuh



Ada kait mengait ke??? huuhuhuhuhu


p/s: semoga bahagia and sejahtera hendaknya...

Tinggalkan Aku

Image
Walaupun aku pernah postingkan lagu nie dulu tapi nak posting gak lagi... mengikut keadaan semasa sekarang huhuhuhu.......... Lagu nie aku suka bawak taim karok walaupun memang key tak sampai langsung.. huhuhu



katamu cinta telah tiada sendiri aku menahan pedih ini hilang semua rasa habis begitu saja untuk bersama buat selamanya
katamu dia yang lebih sempurna dia lagi jiwa dia lafaz asmara bisikan kata2 akhirmu itu menusuk jiwaku kini kau dtg utk kembali padaku
pergi sudah tinggalkn aku ku tak ingin engkau ada kembali lg kedlm cerita hidupku ini ku bahagia tanpa drimu biar begini adanya aku tanpamu ku temukan sinarnya
bisikan kata akhirmu itu menusuk jiwaku kini kau dtg kembali padaku lagi pergi sudah tggalkan aku tak ingin engkau ada kembali lg kedalam crita hidupku ini ku bahagia tanpa dirimu biar begini adanya tanpamu ku temukan sinarnya
usah lagi kau guris hatiku ku tak mahu lagi merasa kan hadirmu dlm duniaku pergilah dr hidupku
oooooo... tak ingin kau ada
hilang semua rasa habis begitu saja untuk bersama buat s…

Aku Yang Berdosa

Image
Aku Yang Berdosa – Shahir



Sejauh mana
Langkah ku di sana
Aku melupakan Mu Seluas mana
Kau beri padaku
Masih ku angkuh pada-Mu

Segalanya dusta
Gelap mengaburi ku

Ya Allah
Apa yang bisa
Ku tebus kepada-Mu
Atas dosaku

Ya Allah
Ku hina terasa
Biar ku bersujud
Untuk ke syurga-Mu


Satu2nya lagu Shahir yang aku addict. Tak sangka plak dia yang nyanyi.

p/s: Ya Allah aku tidak layak masuk ke syurgamu tapi aku tak sanggup ya Allah masuk ke nerakamu...


Bodoh dan Bangang

Image
Serius aku tengah bengang giler sekarang nie. Pagi-pagi dah bikin panas bila tengok kartun nie. Bodoh punya Zunar memang dasar rakyat Malaysia bangsat. Kalau ko nak menghina pun silalah hina parti politik yang ko tak suka tu. Ko hina apa pun pasal parti tu pun tak ada aku kisah. TAPI bila ko hina lambang negara aku yang tercinta nie ko memang dah melampau. 
Sapa kata lagu Negara Ku tiru lagu Indonesia 'Terang Bulan' ? Tolong sikit yek lagu 'Terang Bulan' tu mula dimainkan pada tahun 1920an. Sedangkan pada hakikatnya lagu Negara Ku menggunakan lagu negeri Perak ketika itu 'Allah Lanjutkan Usia Sultan' tahun 1901. Lepas tu tahun 1957 barulah ambil ilham lagu negeri Perak untuk dijadikan lagu kebangsaan dengan menukar liriknya. Tapi tak boleh nak dinafikan ada sedikit persamaan dengan lagu yang dicipta oleh orang Perancis ketika Sultan Perak dibuang ke Pulau Seychelles.
Lagi satu kenapa perlu bandingkan Bendera Malaysia dengan Bendera Amerika??? Perlu ke kata kit…

Running Man (런닝맨) Daebak

Image
Alang-alang aku dah mula posting balik kat blog nie baik aku ceritakan pasal hobi aku sekarang nie. Sementara ada mood nak berblog. Lately aku suka sangat tengok cerita Running Man. Bukan drama or movie korea tapi variety shows yang popular kat sana. Kalau ikutkan aku dah terlewat sangat untuk suka cerita nie setelah 105 episod ke udara di Korea. 
Memang aku pernah gak tertengok cerita nie bila buka OneSD kat rumah kawan. Tapi tak ler addict sangat sebab tengok gitew-gitew jew. Tapi bila rumah aku dah ada Astro Beyond ( nak highlight gak beyond tuuu... siap decoder pvr lg.. kooo haddooooo??? heheheheeheh) mula ler terlayan cerita nie. Memang sepanjang masa asyik tergelak jew ler.

Kalau diikutkan Running Man merupakan satu2nya variety shows yang mempunyai format permainan sebegini di Korea Selatan or boleh aku katakan di dunia. Dikategorikan sebagai Urban Action Variety dianggotai oleh Yu Jae Suk, Ha ha, Gary, Kwang Soo, Ji Suk, Jong Kok and So Ji hyon. Formatnya susah nak terang siki…

Salam Ramadhan 2012

Image
Assalamualaikum

Salam Ramadhan semua. Walaupun sudah masuk 6 hari kita puasa harap tak terlewat lagi untuk aku ucapkannya. Wah... lama gila aku tidak bersiaran langsung dalam blog nie. Last bulan Mac. Macam-macam benda boleh diceritakan sepanjang waktu tu. Aku pergi Singapore, beli the new ipad, perkahwinan kakak aku, kerja. Tapi dek sebabkan malas aku biarkan jew blog nie bersarang. Blogwalking jew aku wat ke blog-blog menarik hehehehehe....

Kalau diikutkan banyak gak draf-draf posting yang telah aku buat. Tapi bila baca balik semula memang macam budak2 tadika punya karangan. So malas aku nak postingkan huhuhuuh. Sama juga posting-posting terdahulu aku, bila baca semua memang tak sedap langsung. Aku bagi 39/100. Kecewa gila pada diri sendiri sebab fail bab mengarang ayat. Nak kata tak lulus BM SPM tak adalah sampai tak kredit huhuhhuh. Ayat aku buat nie pun setakat lulus cukup makan jew ahaks

Apa-apa pun semoga Ramadhan kali nie korang jarang lupa rebut peluang yang terhidang kat kita.…

Operasi Mengemas Bilik...

Image
Salam.... Alhamdulillah akhirnya bilik aku yang macam tongkang pecah nie kemas juga akhirnya. Walaupun tak ler kemas sangat tapi selesa ler sikit banding dulu. Masa bos aku 3 hari meeting kat Cameroon Highland nie ler aku boleh buat sepenuhnya. Kalau tak mesti dia kacau sbb tak puas hati punya pasal huhuhuhu.... Aku cuma ubah posisi sikit bilik aku nie kasi angin baru 2012 masuk. Macam yang aku cakap sebelum nie 2012 segalnya bagi aku. Insyaallah................. So layan ler gambar sebelum and selapas bilik aku yang dah dikemas nie...
SEBELUM


SELEPAS






iPad 3 Official Release Date

Image
Yahoooooo........ tak tau sebab apa aku teruja gilerrr bila tau official date bila ipad3 (maybe) nak keluar. Apple dah kuarkan invitation secara official....


Nampak tak tarikh 7hb (Wednesday) yang ditunjuk... So kompom ler andaian orang ramai yang jangka akan keluar 7hb.

Aku sejak tetiba rasa nak beli ipad duk sabar jew menanti keluar yang baru. Bukan tak nak beli ipad2 tapi taim tetiba sampai seru nak beli ipad waktu ipad2 dah usia 8 9 bulan. Dah jadi kebiasaan Apple akan kuarkan the next generation  after 1 years. So aku kena bertabah tunggu nnt duk menyesal huhuhuhu. Harap ipad3 nanti memuaskan hati aku. Aku tak nak kecik sangat cam ipad2 punya saiz pun dah ok tapi ramai yang ckp ipad3 nnt lebih kecil and ringan.


Tak sabar nak tunggu 7hb nie pengumuman penuh Apple pasal ipad baru nie.... Maybe sampai Malaysia 30hb Mac kot huhuhuhu... Tahun nie hadiah untuk diri sendiri ipad3 kekekekekeke...

Malaysia vs Jepun

Image
Hehhehe semalam planning yang tak dijangka. Aku tak ada niat langsung nak tengok Malaysia vs Jepun selepas Malaysia memang kompom terlepas peluang beraksi di Olimpik London 2012. Tapi dek sisebabkan desakan hebat kawan aku yang meminta untuk meneman beliau semalam aku pasrah. Lagi-lagi ler bila dia nak belanja huhuhuhuuh. Opcoz aku nak duduk kat Grand Stand lg.

FYI this is my 1st taim tengok bola kat Stadium Bukit Jalil agak teruja gak huuhuu.. Malam tu boleh tahan gak penonton yang hadir untuk menyokong pasukan harimau muda. Dalam paper kata hampir 15,000 penonton memberi sokongan. Penyokong Ultra Malaya memang gempak.. aku dari jauh nampak kegigihan diorang menaikkan semangat pasukan Malaysia walaupun dah tau kekalahan yang akan diterima huhuhu. Kesimpulannya hari tu penyokong Malaysia semalam memang best...

Keputusan Penuh
Malaysia 0 - Jepun 4

Perut Oh Perut.....

Image
Tajuk entry pasal perut. Bukan nak cerita pasal perut aku yang dah jauh ke depan hehehehehe. Tapi tak tau ler sejak 2 minggu nie perut aku rasa sangat tak selesanya. Nak kata cirit birit tak ada ler plak. Masih dalam situasi yang stabil semasa proses penyahtinjaan huhuhuhu.

Bila sakit perut menyerang tu opcoz ler aku kena pi toilet kan mengelak berlaku perkara yang tak diingini. Tapi nothing happen. Selera makan aku maintain jew macam biasa walaupun sakit perut cucuk2. Entah risau plak aku klu apa2 lak. Tak leh jadi dalam kul 8.30pagi kang kena pi klinik. Harap semua ok. Amin


Mood Nak Travelling Oversea

Image
As salam, 
Aku rasa mood untuk tahun 2012 ini tetiba minat nak melancong pi luar negara. Aku nie memang pelik sikit, tahun lepas aku suka sangat beli baju and benda mahal-mahal sikit sedangkan sebelum tu aku sangat ler kedekutnya nak keluarkan duit kecuali bab makan. Tapi nak kata banyak simpanan tak jugak.
For this year i dont know y feeling pulak tengok orang pi jauh-jauh Beijing, London, Paris, Seoul. Duit tak ada nie tapi nak juga hajat dihati pergi tempat-tempat macam tu.


My target untuk bulan Mac aku rasa nak pilih pi Korea Selatan or Australia. Wah gilerrrr hehehehehe.. Dah survey2 gak travel agensi dalam RM2K juga nak pergi tempat-tempat macam tu. Hmmmm banyakgak modal yek. Nak pergi ngan sapa??? Itu satu lagi masalah, ajak kawan-kawan aku yang lain semua kata awal sangat kalau bulan Mac huhuhuhu... Bukan apa aku nak buat bulan tu sebab Mach is my birthday okey. Kengkonon itu hadiah untuk diri sendiri ler.
Kalau aku pergi pun nanti maybe pergi dengan rombongan tr…

Majlis Perkahwinan Yana

Image
Alhamdulillah sabtu 4hb Feb 2012 berlangsung perkahwinan sahabat aku Yana dan pasangannya Johan. Majlis nampak berjalan dengan lancar di Dewan Tan Sri Mahfoz Khalid JKR Kuala Lumpur. Untuk majlis kali ini aku dan rakan-rakan yang lain Kak Noren, Yus, Lan dan Dzul antara yang membantu Yana sekeluarga meringankan kerja mana yang patut.
Nak cerita panjang pun tak guna mari aku tepek gambar mana yang patut untuk tatapan korang semua.....