Posts

Showing posts from June, 2011

Happy Birthday Sayam Ku Setud....

Image
Alaaa hai.... aku memang lupa sangat nak wish Happy Bestday my sayam Setud kat belog.. Maklum ler aku dah lama bebeno tak hupdate belog.. Malas tahap cipan huhuhuu.. Lagi pun aku sempat wish taim kat Cameron semalam. Nasib baik ler hanpon aku canggih ler wish dalam FB... huhuhu

Sori sayam coz baru nak wat entry khas wat U... Jangan majuk2 yek sayam ku Xstudentgurl... Apa2 pun aku doakan ko sentiasa happy2 selalu... Jangan tension2. Hidup nie kena bahagia... Nak hadiah ke???????? hmmmm xde alamat plak xleh nak send hahahaha...





Komen Tak Ingat Kat Juri Maharaja Lawak

Image
Aku makin malas nak update blog nie... sedangkan banyak aku nak cite... Dek sebab tadi aku gigih mengomen kat benang Maharaja Lawak kat forum Cari so aku tepek jew ler komen aku tu kat sini... Malas nak taip balik org cite panjang2 huhuhuuh........

Aku pun makin tak paham dengan markah juri2 nie...
apa yang diorang nampak dengan lawak jambu nie?????
adakah jenis lawak macam jambu buat nie nak di iktiraf sebagai MAHARAJA LAWAK???
ini bukan standard Raja Lawak yang mana semua pelawak masuk tu masih hijau.

Sepatutnya juri tengok kepada isi lawak, penguasaan pentas, variasi setiap persembahan
dan pembaharuan dalam setiap lawak yang dibuat??? Ini bukan tahap2 longkang punya lawak. Kalau sekali sekala lawak tu diulang boleh ler diterima lagi... Ini dah asyik sama jew paten lawaknya... Ini yang juri tekankan masa mula2 MAHARAJA LAWAK bermula. Tapi aku tengok juri yang makin hanyut...... Kata mencari MAHA....

Kalau pengundi yang nak vote jambu itu tak kisah coz hak masing2 kerana minat mereka…

TELATAH DI OFIS

Image
TELATAH DI OFIS
Bila boss tak ada di ofis
Bila boss panggil
Bila kene attend meeting
Bila boss suruh gi training
Bila time tea break
Bila nk dekat2 pukul 5ptg
Bila esok hari cuti
Bila dpt 'assignment' baru dr boss
Bila 'assignment' yg boss bg susah giler nk buat
Bila dpt tau adalah mustahil untuk siapkn 'assignment' boss
OT untuk 2 jam
OT untuk satu malam
Boss suruh kita buat OT waktu weekend
Bila dah terbuat silap<

Terasa Jahat dan Kijam

Image
Tiga hari lepas aku de wat perkara yang agak2 sengal and boleh dikatakan gilak gak ler.... Bak kata diorang spesies cam nie pun ada gak yek... hmmm tah ler huhuhuhu

Hari isnin pas aku balik tengok wayang filem Nur Kasih The Movie wat kali ke tiga kat Viva Home tetiba dapat msg daripada sesorang yang mengelarkan dirinya Que Gorgeous (muntah hijau), ajak untuk memulakan operasi seperti yang dibincangkan masa makan kat Sup Meletop tu.. Aku ok jew coz memang terus balik rumah. Apa operasi yang kami rancang tu yek huhuhu...

Aku, Que and Kekup (Mak Jand) dulu de bincang yang saja nak buat hal kat FB, kengkononnya kami nie bergaduh... Hari nie la waktu nak mulakan operasi coz masing-masing dah free. Sebelum magrib kami PM bertiga dalam FB nak mulakan ayat apa. Bincang punya bincang Kekup mulakan posting kengkonon sentap ngan aku and Que kui3. Bila dah posting memasing mule ler menambah garam dan gula dalam posting tu, yang menunjukkan kami macam bergaduh. Ayat masing-masing memang tak boleh…

20 Unchangeable Rules in ANY OFFICE

Image
20 Rules in any office

1. Rule 1. - The Boss is always right.

2. Rule 2. - If the Boss is wrong, see rule 1.

3. Those who work get more work. Others get pay, perks, and promotions.

4. Ph.D. stands for "Pull Him Down". The more intelligent a person, the more hardworking a person, the more committed a person; the more number of persons are engaged in pulling that person down.

5. If you are good, you will get all the work. If you are really good, you will get out of it.

6. When the Bosses talk about improving productivity, they are never talking about themselves.

7. It doesn't matter what you do, it only matters what you say you've done and what you are going to do.

8. A pat on the back is only a few centimeters from a kick in the butt.

9. Don't be irreplaceable. If you can't be replaced, you can't be promoted.

10. The more crap you put up with, the more crap you are going to get.

11. If at first you don't succeed, try again. Then quit. No use being a damn fool abo…

Takrif Elektrik Naik.. Grrrrrr

Image
Adeh......... sodeh aku baca berita yang takrif elektrik nak naik. Korang pun mesti dah taukan coz cite nie dah masuk paper semalam. Aku saja jew nak citekan gak huhuhuhu.... Tapi aku nie bukan yang jenis nak menghentam kerajaan tanpa sebab ke apa bila sesuatu tindakan tu diambil. Memang aku sebagai rakyat biasa memang terasa beban bila berlakunya kenaikan harga minyak, elektrik or barang. Mana tak nya gaji cam tu gak tak naik-naik. Kenaikan harga nie memang masalah global yang memang tak leh nak elak lagi-lagi ler dengan ekonomi dunia tak stabil... Aku bertabah jew ler.

Kalau nak marah memang ler aku leh maki hamun gomen coz naikkan takrif elektrik. Tapi aku leh nampak usaha kerajaan untuk meminimunkan beban rakyat dengan tidak menaikkan takrif elektrik bagi penggunaan under 300kwj. Try tgk jadual aku tepek nie...

Jenis Penggunaan (kWj) Bilangan Pengguna Bil Elektrik Semasa (RM) Bil Elektrik Baru (%  Kenaikan)* Perbezaan (RM)
juta %
0 - 200 3.29 55.4% 0 – 43.60 0 – 43.60 (0%)

BRAIN DAMAGING HABITS

Image
BRAIN DAMAGING HABITS



1. No Breakfast
People who do not take breakfast are going to have a lower blood sugar level. This leads to an insufficient supply of nutrients to the brain causing brain degeneration.

2 . Overeating
It causes harde ning of the brain arteries, leading to a decrease in mental power.

3. Smoking
It causes multiple brain shrinkage and may lead to Alzheimer disease.

4. High Sugar consumption
Too much sugar will interrupt the absorption of proteins and nutrients causing malnutrition and may interfere with brain development.

5. Air Pollution
The brain is the largest oxygen consumer in our 20 body. Inhaling polluted air decreases the supply of oxygen to the brain, bringing about a decrease in brain efficiency.

6 . Sleep Deprivation
Sleep allows our brain to rest.. Long term deprivation from sleep will accelerate the death of brain cells..

7. Head covered while sleeping
Sleeping with the head covered increases the concentration of carbon dioxide and decrease c…