ViVa HoMe Mall

Semalam pas aku gigih kemas rumah.... aku pi ler turun makan. kul 4.00 ptg aku makan tengahari huhuhu.... Dah alang2 tu aku nak kuar terus ler jenjalan jap.... Kat kedai makan aku tersekat gak kat situ lama sikit coz terlayan cite hindustam Shah Rukh Khan and Kajol belakon tu... Dilwale apa tah tajuk panjangnye huuhuhu.... Lama tak layan hindustan...

Taim duk layan tu baru aku terpikir nak tgk wayang jap. Tapi biasanya taim nie ramai org ooo mmg susah nak dapat tiket. Then baru aku teringat ada mall baru buka dekat2 sini. Aku pasan ada MBO kat situ. Biasanya MBO nie ramai yg tak tau and kompom ada tiket lagi.. So aku cuba nasib ler..




Tempatnya kat Viva Home Mall.... Aku tgk baru jew siap. Sebelum nie namanya Plaza Uncang Emas kalau aku tak silap. Nak pi sini turun jew dari LRT Miharja.... Dak ler jauh sgt klu nak pi.. Dalam tu aku tgk semua jual pasal barang2 rumah jew... Dari tandas sampai ke dapur. Memang banyak sgt pilihan. Aku yg lum ada rumah nie lagi setakat tgk jew ler huhuhuhuh.... Barang pun standard harga orang kaya. Tapi klu de special offer ler ler tahan murahnya...




Ok berbalik pada misi aku tu nak tgk wayang tu. Sampai jew terus aku try cari MBO. Aku bernasib baik coz tempat aku parking moto tu mmg dekat dengan Lift nak tuju panggung... Leh tahan gak ler MBOnya... Maklum ler baru lagi. Cam aku cakap mmg banyak tol lagi tempat kosong. Tak payah rebut2 beratur panjang cam MV. Tapi tak banyak lagi cerita yang disiarkan. So bila pikir2 aku nak tgk cite Thor 3D... ada dalam pukul 5.30 ptg huhuhu... Tumbang dalam RM17.. Lagi murah dari tempat lain.


Layan sungguh aku cite Thor semalam. Bagi aku cite yang sgt menarik. Dah lama tak tgk wayang agaknya. Gambar mesti ler cantik coz 3D kan tapi impak 3D nya aku tak nampak sangat... Biasa2 jew.. Fuhhh sound system kat MBO nie terbaik brooo... Puas hati giler aku dalam tu. Panggung baru..... Air con sejuk giler babeng.... dah ler aku mmg tak bawak baju sejuk... Tahan jew ler aku dalam hampir dua jam tu huhuhu...

Apa2 pun bagi aku kat sini kalau nak tengok wayang mmg pilihan yang bijak... Best coz tempat baru. Semua masih baik. Untuk shopping2 barang keperluan rumah gak ok jew coz ada Giant kat sini. Cuma bagi remaja aku rasa tak sesuai kot coz xde tempat2 yang diorg berkenan. Semua store sini pasal barang2 dalam n luar rumah jew. Dah nama pun Viva Home... Butik2 mmg tak de.. huhuhuh

p/s: Jom tgk wayang kat sini huhhhu

Comments

  1. p.s: jom hyun tgk wayang kat MBO. ko belanje! boleh? ekeke...

    :P

    ReplyDelete
  2. wahh x jauh dr umah aku..nnti leh la p tgk wyg kat sini..:P

    ReplyDelete
  3. jom2 aku tak kisah huhhuhu....

    ReplyDelete
  4. ok jommm tgk nur kasih..hak2..

    ReplyDelete
  5. yey!jom~
    set date!

    aku free kejap after 25 may 2011.

    pastu aku exam 14-20 june 2011.

    ReplyDelete
  6. uiks..nur kasih start 19hb mei lor..

    ReplyDelete
  7. aku mula short sem 26hb mei huhuhu

    ReplyDelete
  8. hahahah..kita berfoya2 je la..wakakakak

    ReplyDelete
  9. kup, hyun:

    aku leh je nk keluar 20 may 2011....hari jumaat.

    lepas office hour....

    kita tengok movie jom.

    what say u?

    ReplyDelete
  10. aku x leh 19 hari daa...

    aku de kelas kul 8pg next day tu.

    lgpun curfew aku malam jumaat kul 12am. takut x sempat sampai je.

    ReplyDelete
  11. 19/5/2011 - aku x leh g.

    kalau 20/5/2011 - baru boleh g.

    what say u all?

    ReplyDelete
  12. oh 20hb yek.... cam leh jew..

    ReplyDelete
  13. aah aku baru nak suggest 20 sbb 19hb tu khamis..soknye jumaat nnti penat nak g keja..ok 20hb laa..kat viva mall..lalalalala

    ReplyDelete
  14. harap de ler cite nurkasih kat situ hahahaah

    ReplyDelete
  15. ada le kot..xkan xde kan..hihihih

    ReplyDelete
  16. ok set 20 hb.
    anyway, camne nk check jadual?

    MBO ni de website sendirik x?

    ReplyDelete
  17. xtau la..kalo mcm TGV ada kan check on9..kalo MBO aku x sure..

    ReplyDelete
  18. dah check dah...jumpa pun.

    http://www.mbocinemas.com/100930/index.php

    ReplyDelete
  19. ok set...jgn lewat2 sgt..nnti aku takut nak balikkkkk..

    ReplyDelete
  20. kita tgk after office hour.
    btw, kalau MBO xde after office hour...
    kita tgk cite lain je la.

    atau

    suh hyun teman ko balik je. amacam hyun?

    ReplyDelete
  21. aku x minat cite omputih..waaaaa *nanges

    ReplyDelete
  22. aku check dekat MBO tu ada Nurkasih.

    ReplyDelete
  23. ok set kita tgk kat VIVA nnti hyun tlg tgk2kan tiket.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Gigi Ooooh Gigi..........

Camping Sg. Pisang, Gombak

TravelLog KeKoreaKeKita 2.0 2015 (Day 5) Jeju Island : Hiking Hallasan