Posts

Showing posts from January, 2016

Bukit Besi Di Malam Hari

Image
Cerita sabtu lepas selepas sambut Birthday BFF di Wangsawalk fikir untuk lepak-lepak bersama sambil tengok pemandangan KL di waktu malam.




Happy birthday both of you. May Allah always bless you.






Lepak-lepak, sembang-sembang and ada sesi kenal mengenal sebab ada diantara kami baru kenal. Nampaknya semua masih muda remaja 20an kebanyakanya. Tengah syok melepak tetiba si Shah wat hal pulak tabur tepung kat BirthdayBoy. Yang tak tahan yang lain juga menjadi mangsa keadaan.


Hasil 2kg tepung. Dah macam apa jew muka masing-masing. Tapi tetap cool and sporting. Mastermain Shah paling kanan baju warna biru. Hari hampir mencecah pukul 1.00am dan sebahagian dah turun ke bawah. Nampak bulan terang malam nie cam sesuai jew tangkap gambar.















TravelLog KeKoreaKeKita 2.0 2015 (Day 5) Jeju Island : Hiking Hallasan

Image
Ok antara highlight utama aku turun Korea kali ini adalah untuk mendaki Gunung Halla. Hallasan berketinggian 1950 meter dari paras laut dan merupakan Gunung tertinggi di Korea Selatan. Untuk mendaki gunung nie terdapat banyak Trail seperti gambar bawah nie.

Tak semua trail yang ada boleh sampai ke Peak Halla atau dipanggil Baengnokdam. Kebiasaannya blog yang aku baca diorang akan ikut trail Eorimok dan Yeongsil. Tapi dari sana nak ke Baengnokdam dah tak boleh sebab laluan ditutup kerana kerosakan ketika Jeju pernah dilanda taufan. Blogger yang pergi kebanyakan kata trailnya senang dah mudah, siap ada yang berlari-lari. Kawan aku yang pernah daki dari Eorimok Trail pun kata kacang putih lagi-lagi laluanya dibina dengan cantik. So automatik dalam kepala aku dah set hiking Halla adalah mudah. Laluan aku pilih untuk hiking Halla ialah Seongpanak.
Seongpanak Trail is a 9.6km course that starts from Visitor Center (altitude 750m), passes Sokbat, Saraoreum, Jindallaebat Shelter and continues…