Posts

Showing posts from July, 2012

Running Man (런닝맨) Daebak

Image
Alang-alang aku dah mula posting balik kat blog nie baik aku ceritakan pasal hobi aku sekarang nie. Sementara ada mood nak berblog. Lately aku suka sangat tengok cerita Running Man. Bukan drama or movie korea tapi variety shows yang popular kat sana. Kalau ikutkan aku dah terlewat sangat untuk suka cerita nie setelah 105 episod ke udara di Korea. 
Memang aku pernah gak tertengok cerita nie bila buka OneSD kat rumah kawan. Tapi tak ler addict sangat sebab tengok gitew-gitew jew. Tapi bila rumah aku dah ada Astro Beyond ( nak highlight gak beyond tuuu... siap decoder pvr lg.. kooo haddooooo??? heheheheeheh) mula ler terlayan cerita nie. Memang sepanjang masa asyik tergelak jew ler.

Kalau diikutkan Running Man merupakan satu2nya variety shows yang mempunyai format permainan sebegini di Korea Selatan or boleh aku katakan di dunia. Dikategorikan sebagai Urban Action Variety dianggotai oleh Yu Jae Suk, Ha ha, Gary, Kwang Soo, Ji Suk, Jong Kok and So Ji hyon. Formatnya susah nak terang siki…

Salam Ramadhan 2012

Image
Assalamualaikum

Salam Ramadhan semua. Walaupun sudah masuk 6 hari kita puasa harap tak terlewat lagi untuk aku ucapkannya. Wah... lama gila aku tidak bersiaran langsung dalam blog nie. Last bulan Mac. Macam-macam benda boleh diceritakan sepanjang waktu tu. Aku pergi Singapore, beli the new ipad, perkahwinan kakak aku, kerja. Tapi dek sebabkan malas aku biarkan jew blog nie bersarang. Blogwalking jew aku wat ke blog-blog menarik hehehehehe....

Kalau diikutkan banyak gak draf-draf posting yang telah aku buat. Tapi bila baca balik semula memang macam budak2 tadika punya karangan. So malas aku nak postingkan huhuhuuh. Sama juga posting-posting terdahulu aku, bila baca semua memang tak sedap langsung. Aku bagi 39/100. Kecewa gila pada diri sendiri sebab fail bab mengarang ayat. Nak kata tak lulus BM SPM tak adalah sampai tak kredit huhuhhuh. Ayat aku buat nie pun setakat lulus cukup makan jew ahaks

Apa-apa pun semoga Ramadhan kali nie korang jarang lupa rebut peluang yang terhidang kat kita.…