Posts

Showing posts from 2011

Tengok Baby Afif

Image
Semalam, mak datang dari kampung bersama kakak untuk melihat cucu ke 7 dalam family kami. Aku pun join sekali coz masih belum berkesempatan melihat Afif dek disebabkan kesibukan menyiapkan assignment yang menggunung. So ini beberapa aksi yang sempat aku snap ketika melawat Afif and Kak Eda.

Blogging via iphone

Agihan Pendapatan ASB 2011

Image
Semalam PNB sudah mengumumkan agihan pendapatan Amanah Saham Bumiputera (ASB) sebanyak 7.65 sen seunit dan bonus 1.15 sen seunit bagi tahun 2011. Bagi tahun sebelumnya 2010 ialah sebanyak 7.50 sen seunit manakala bonus pula sebanyak 1.25 sen seunit.
Nampaknya hanya naik 0.15 sen sahaja berbanding tahun lepas untuk agihan pendapatan. Bonus pula turun sebanyak 0.10 sen. Bagi aku jumlah pendapatan yang diagihkan agak kecil berbanding dengan ekonomi semasa Malaysia yang agak kukuh sekarang. Kebanyakan syarikat-syarikat besar mengumumkan jumlah pendapatan mereka semakin bertambah berbanding tahun sebelumnya. Namun PNB masih menberikan alasan yang klise setiap kali pendapatan diumumkan iaitu "menyifatkan agihan pendapatan ASB pada tahun ini adalah terbaik selepas mengambil kira ketidaktentuan ekonomi dan pasaran kewangan sejagat."Malaysia dikatakan mahu menuju ke arah negara maju dan berpendapatan tinggi tapi nampaknya PNB masih gagal menuju ke arah yang diwar-warkan oleh PM kita …

Baby Hujung 2011

Image
Yey... Alhamdulillah.. Bertambah lg keturunan Mat Khatib.. 4.00 pg tadi lahir ler insan ke dunia Mohamad Afif Hakimi... Semoga jadi anak yang soleh dunia akhirat... Jgn ikut perangai ayahnya yek.. Ikut cam ayah alang nie heeheheh... Tahniah abg n kak eda...

Blogging via iPhone

Sesi Pecah Suara

Image
Minggu lepas ari khamis Makcik Que belanja aku, kekup n deke berkarok di Sogo. Kelas kome dinner sana lg. Macam2 ada, perut aku yg mmg kelaparan nie sumbat dulu ngan mknan sebelum sesi menyumbangkan suara dijalankan... Pe2 pun tq makcik sbb belanja huhuhu


P/S: Gambar tak tersusun coz upload guna iPhone

Kawin Jaja, Nikah Yana

Image
4hb Disember 2011 sempat pi majlis diorg pas kelas... Harap Jaja dan Yana bahagia dunia akhirat hendaknya.. Amin

P/s: geng tak kawin dah tinggal sikit huhu...

Xtvt Pas Study

Image
Semalam punya kes.... Pas study singgah jussekooo (jusco) mv jap. Rupanya sok... Mean rini and esok de jcard day.. Lupa lak aku jejalan ngan wa n mat...

Mls nak cite panjang tgk gambo jew. Nasib gambar aku xde huhu... Hampuuun..

P/s: ngah karok nie ngan que, kup n kawan kup n que huhu... Tak ingat nama. Sempat posting huhu
(posting lewat 12 jam huhuhuhuhu)