Posts

Showing posts from January, 2011

Corat Coret Raja Sehari

Image
Assalamualaikum.... Seperti mana yang aku ckp sebelum nie abg aku baru jew melangsungkan perkahwinannya ngan pilihan hatinya kak erda... Dah kawin abg aku yek huhuhuh... tak sangke plak. Klu ikut perancangannya taim bertunangnya berjanji nak kawin hujung tahun lepas. Tapi dek banyak sgt songeh abg aku nie akhirnya berlangsung gak awal tahun nie..
Untuk pengetahuan korg perancangan kawin abg aku nie pun dalam tempoh lebih kurang sebulan jew bha... tetiba jew dalam tengah bulan Disember tahun lepas abg aku ckp nak kawin. Dah tak leh elak katanyan mak bakal mertuanya dah tempah dewan tarikh 29 dan 30hb Januari nie. Padan mukeee tu ler memain lagi ckp dah belah sana ambik serius tarikh tu.... Apa lagi agak kelam kabut gak ler persiapan nak kena wat dlm tempoh sebulan nie.
Tapi nasib baik ler kakak aku yang no 3 nie jadi tulang belakang utk pkahwinan abg aku kali nie. Kak Ana ler yang banyak menguruskan mana yang patut. Dari menjahit baju nikah abang, baju tema family aku and siapkan barang h…

Selamat Pengantin Baru Abanggg...

Fuhhh hari nie mmg hari yg meletihkan bagi aku. Mana tak rini abg aku nikah dengan jayanya hari nie. Alhamdulillah dengan sekali lafaz jew. Semua berjalan gan lancar... Klu ikutkan aku mmg banyak yg nak diceritakan kisah yg berlaku hari nie.... Tapi aku posting pun guna hp aku jew. Tak syok nk cerita lelebih.. Tak feeling.. Badan pun letih.. Cuma aku tepek beberapa keping gambar yg aku de utk dikongsi disini... nnt aku corat coretkan mana yg patut... Abg aku dah kawin... Aku bila lagi??? Hak2....


..............
..........
.......
.....
...
..
.
.

Alamak.... Tak leh plak nk upload gambar huhuhu... Sengal hp nie... Nnt next posting yek huhuhu....

Opening Drama Jepun Maou... Mantap

Image
Tadi aku dah cite kat korangkan pasang drama jepung yang aku tengah layan sekarang nie. Ini aku tepek vid opening cite nie... aku dah tengak sampai epi 7 nie.. huhuhuhu makin lama makin best. tak rugi klu korang tengok... mantapppp. Takkan nak layan cite korea yang memang jiwang sgt tu...Sekali sekala ayuh tgk cerita yang cam nie....

Drama Series Jepun – Maou (The Devil)

Image
Kali nie aku tengah duk tgk cite drama jepun yang dah lama aku download. Baru berkesempatan nak tengok cite nie. Tajuknya Maou a.k.a The Devil….. woooo tajuk pun gempaq jew bunyinya.
Cite Maou nie klu ikut kan memang citarasa aku Suspense drama. Jalan cite dia pantas dan tuntas, tak meleret2 pun sebab tu aku memang suka layan cite jepun. Kisahnya bermula seorang peguam  yang dilakonkan oleh Ohno Satoshi sebagai Naruse Ryo/Manaka Tomoo. Berdendam sangat dengan mamat sorang nie Serizawa Naoto yang dah jadi Detective Polis sangat berkaliber, kira penegak keadilan gitew. Mamat polis nie dilakonkan oleh Ikuta Toma.. alah second hero dalam cite Hazakari No Kimitachi E. Nak tau sebab apa peguam nie berdendam sangat dengan Serizawa???? Ia bermula 11 tahun dahulu di mana adik si Manaka Tomoo mati ditikam oleh Serizawa yang tengah duk buli adik si peguam tu bersama kawan2 rapat dia. Kira si Serizawa taim sekolah gangster kampong pisang lerr. Apa lagi mati katak ler adik si peguam tu… sbb pe?????…

Gigi Ooooh Gigi..........

Image
Mmmm ari nie... aku de appointment gan Dr gigi kat Klinik Kerajaaan Cahaya Suria, dekat gan pudu. Dah lama
tertangguh... hampir 6 bulan. Klu ikutkan bulan 8 tahun lepas. Tapi aku kena pi Kursus BTN tu yang aku tak dapat nak pi. Then dapat tarikh baru bulan 12 alih-alih kena tukar jadi rini. FYI aku nie kena rujuk dengan pakar Periodontik sbb masalah gigi aku nie dah serius, pakar periodontik dalam bahasa yang senang ialah pakar gusi.. Masuk kali nie aku dah datang hampir 5 kali untuk rawat gigi depan aku nie huhuhu ini ler akibatnya sbb takut sgt nak jumpa Dr gigi. Aku memang fobia dari dulu. Tapi sekarang cam dah jadi family aku plak klinik gigi nie huhuhu..... Rawatan gan bahagian Perio nie memang lain dari check gigi yang biasa. Tuhan jew tau bila sakitnya gigi aku nie taim kena cuci dalam2 gusi.. Biasanya, kat sini aku dikenakan rawatan periodontik tanpa pembedahan.termasuk penskaleran dan 'root planing' (suatu cara membersih permukaan akar untuk membuang plak dan k…

Bon Apetit at Delifrance

Image
Assalamulaikum.....

Semalam tanpa segan silunya aku melantak makan kat Delifrance kat Midvalley (MV)bersama cik unge elur a.k.a wawa and kak noren. Aku tak penah pun makan kat Deli nie walaupun dah galak kali pi MV.

Si wawa nie plak tetiba tekaknya tu duk gatai nak makan Baked Rice tu yg pi Deli. 1st taim aku pi Deli gan agak2 teruja yelaaa aku bab makan nie memang suka huhhuh......



Masuk jew dela beberapa aweks cun yang duk jadi waiter kat situ...huhuhhu maklum ler pelaris hehehehe... Suasana leh ler tahan.. tapi panas sikit.. air con kat MV nie rosak kot huhuhuh...

Cam biasa datang ler waiter nak hantar menu kat kami nie haa... aku tgk ler hmmm harga dia leh tahan gak mahalnya... Aku bab mahal nie yang tak suka sgt. Bab makan jew yang aku duk berkenan ahaks.





Aku belek2 ler menu mana yang patut.. Klu ikutkan perut aku memang lapar tahap cipan. Tengahari tadi aku tak makan benda berat- berat. Makan roti jew yang sempat banyak urusan ler katakan. Cik Unge awal2 lagi dah pilih Chicken Ba…

Welcome To My New Blog

Assalamulaikum
Dah terbina pun blog yang mmg lama aku nak buat.. cuma sejak dua menjak nie aku kebizian yang teramat sangat sampai aku lupakan dulu hasrat aku nie.
Tujuan utama aku nak wat blog nie nak kongsi pada sesiapa, apa yang aku tengah pikir kat otak kepala aku nie.. Erti kata lain nak berkongsi mana yang patut. Kalau diikutkan aku dah wat satu blog nie tapi tetiba leh lupa password huhuhu... Tapi sbb baru de satu posting jew tu yang aku buat yang baru.. ahask.. tak gigih plak nak mencari password tu...
Apa yang pasti kat blog nie nnt macam2 ler aku nak citekan... baik dari segi pelajaran, filem, drama, menu makanan, luahan perasaan segala benda ler yang aku rase aku nak ceritakan. Wat masa nie aku nak setting dulu mana patut dulu blog nie sebelum aku masukkan posting2 yang seterusnya..
Ok aku cau dulu yek.... nanti kita XOXO lagi... huhuhuu