Posts

Showing posts from February, 2011

CeRiTera SeOraNg WaniTa BaHagiaN 2

Image
Ok kali nie aku nak sambung balik 10 lagi perkara pasal wanita yang perlu korang tau. Kalau yang dah baca dulu aku dah ceritakan 10 hal wanita yang perlu kita tau.... the next chapter is begin.... hehehehe



11. Haa ini kalau diorang mandi bukan setakat 20min dalam bilik air tu. Mau dalam 40 minit diorang bermastautin kat dalam bilik air tu. Selalunya mereka akan meninggalkan bilik air  seperti kedai minyak wangi coz gemar menggunakan syampu, perapi dan gel mandian pelbagai aroma huuhuhu
12. Apabila pergi outstation atau bercuti selama seminggu, lelaki biasanya hanya memerlukan pakaian seperti untuk lima hari saja. Tapi kalau wanita walaupun 2 hari jew diorang akan packing barang macam nak pi seminggu lamanya. Siap bawak bantai busuk or patung beruang hehehehe
13 Diorang nie suka sisir rambut sebelum tidur.. Sambil sisir rambut depan cermin tu pasan ler kengkonon cun hehehe
14. Mereka jarang ambik tau pasal kereta or moto.. asalkan boleh hidup enjin  jalaaannnnn
15. Diorang nie suka sangat m…

KuRsuS PeManTauaN SenGgaRaaN JaLaN (SPS)

Image
Baru balik daripada kursus bha... Agak2 boring sebab bukan aku yang terbabit sangat dengan apa yang diajar dalam kursus kali nie. Cuma bila dilaksanakan nanti SPS nie nanti keja aku jadi senang ler cuma pantau apa yang patut dari opis jew. Tak payah nak email and call Negeri atau daerah selalu.. Diorang pun dah nai jelak agaknya asyik kena kacau jew ahakss.....

Kalau ikutkan aku kena datang dengan bos aku tapi dia kena pi mesyuarat lain plak huhuhuh... Aku masuk kursus nie pun agak lewat coz ada surat urgent yang aku kena uruskan. Masuk-masuk jew kerusi dah tak ada.. Semua KPPS Negeri ada datang hantar wakil. Terpaksa aku merempat sekejap kat sofa belakang tu huhuh.. Tapi tak sampai 2 min dah rehat minum pagi.. ahaks... Aku tak makan pun coz kenyang lagi. Aku kena merayau cari kerusi jap kalau tak nanti aku tak paham apa kalau tak depan computer.... Operasi berjaya...

Kursus semua settle dalam kul 12.30 tghari.. Pastu aku makan ler jap sebelum masuk opis. Adeh jenguk2 bos aku ada plak…

DraMa SeRieS JePuN - ProPoSaL DaiSaKuSen (OpEraTioN LoVe)

Image
Ok aku baru jew habis tengok cerita Jepun Proposal Daisakusen atau dalam bahasa orang putihnya Operation Love. Bizi dengan penuh study untuk ujian pun sempat aku curi masa tengok cerita nie. Biasanya aku ambik masa tgk cerita nie pagi sebelum mula kerja and rehat tengahari.. Sempat ler dalam sehari boleh tengok 2 episod. Kalau ikutkan cerita nie ada 11 episod and extra 1 special episod... Biasanya kalau kat jepun ada special episod kira demand tinggi gak ler cerita nie.
Kalau diikutkan ini antara cerita yang paling awal aku download. Tapi tak tengok-tengok sampai habis. Setakat episod 1 jew pastu aku cam rase kurang best tu yang aku tak continue sampai habis. Starting dia setakat OK ler. Ada jew cerita nie dalam hard disk aku tu. Adik aku Azhar pun duk ambik cerita nie. Dia dah tengok abis cakap cerita nie memang best. Mantap sehh katanya. Kengkawan Poli serumah dia pun duk layan cerita nie. Best sangat ke?????

Akhirnya aku beroperasi ler menonton kisah nie.. Kalau korang nak tau kisahn…

Aku FoLLow Jew FaCeBlog

Image
SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA. TERIMA KASIH



StUdY MakaN StuDy

Image
Penat... penat... Baru balik rumah nie.. Kul 12.00 thari tadi kuar baru sekarang sampai rumah.. Memang memenatkan... huhhhuhuhu.. Tapi sangat best kehidupan sebagai student nie hehehe.. Lagi best dari kehidupan seorang pekerja.. ahaks.. So sapa yg rase tak sabar nak keja tu (khas buat yg tengah study) pikir2 balik nnt mesti merindui zaman belajar. Yang best kerja nie sbb dapat duit jew ... dapat dibeli apa barang yang dihajat..
OK hari nie kelas aku Kaedah Berangka salah satu subjek mate yang aku suka... Sebab apa??? sebab ini jew Mate Degree yang leh aku ikut. Yang lain hanyut... Matematik Kejuruteraan, Statistik and Persamaan Terbitan memang out dibuatnya huhuhuhuhu... Lecturer En. Che Mat Che Teh memang sempoooi... Best dia ajar simple n senang.. Rini hari levi's sedunia yek En. hehehehehe...
Kalau ikutkan esok ada ujian Kaedah Berangka.. so kami nie sibuk ler nak study mana yang patut. Lecturer cakap masuk Bab 1 dan 2 sahaja. So aku rancang pas abis kelas nie nak study jap kat l…

OpEraSi DeNgaN MaK LoNg Zai

Image
Yup... hari ini aku bangun awal sikit daripada biasa. Ada operasi yang aku kena buat. Mak Long Zai aku dah mintak diri sangat tu.. Korang tau ke sapa Mak Long Zai aku nie...???  Ini ler dia moto aku huhuhu....
 Hehe.... aku saja jew kasi nama ini kat moto aku bila beli tahun lepas... muhahaha.. Sbb apa aku kasi nama tu???? Suka hati aku ler dah moto aku.. Klu moto nie korang ada share leh gak aku pertimbangkan ahaks. Aku ada jugak menerima surat bantahan daripada beberapa ketul orang yang membangkang nama moto aku nie. Tapi bantahan tu aku tolak mentah2 muhahahaha....
Berbalik pada operasi aku tu... Mak Long Zai ku nie memang dah agak lama aku tak service dalam 3 bulan kot. Last sekali taim aku balik raya haji kalau tak salah.. Bukan apa aku tukar minyak hitam mahal sikit last sekali aku service tu. Tu yang aku biar lama sikit. Tapi dek kerana Mak Long Zai aku cam majuk tak diservice2 dengan rantai kendur, lampu depan pun satu terbakar so pagi nie aku kena pi kedai moto dengan jayanya..…

AliM KuCinG...(KeNa DaH akU)

Image
Hehehehe.... gelak aku bila kena tagged gambar nie dalam FB.. Entah bila masa diorang ambik gambar aku nie huhuhuhuh...........

Aku agak2 sengal taim nie coz banyak sgt benda yang nak kena masuk taim study tu... Tapi aku main game tu taim take 5 okey... huhuhuuh... Masa nie aku baru pas semayang Zohor. Pinjam kejap lebai Jaja wat tutup kepala. Saja ler aku sengetkan sikit kopiah tu... baru ler ada stail... Stail ke???? cam orang gilak plak bila aku tgk balik gambar nie..

Sungguh cekap ustazah kita nie mengambil gambar... Nasib baik gambar tu tak nampak perut ku yg agak boroi muhahahaha.... pandai cover taim hehehehe..

Papa Shahrul anda sudah kantoi tu hehehehe..... Sila cover perut yek ahaks... Nak tepek extra gambar






p/s :Ustazah rompak gambar yek hehehehe TQ

CeriTEra SeoRanG WaNita

Image
Jom layan fakta yang aku jumpa dalam majalah yang aku baca huhuhhu... Harap wanita semua baca dengan penuh redho, pasrah dan menerima dengan seadanya hehehehe

1. Wanita nie suka membeli belah tak kira ler ada budget ke tak, gigih jugak nak beli kalau dah berkenan. Tapi kengkonon cakap boleh mengawal diri tapi hakikatnya TIDAK...... Biasa ler sapa yg duk kerja dekat shoppingmall, konon nak window shopping tapi bila balik opis mau sekarung guni barang diorang bawak.. Hak3
2. Ha.... yang ini aku biasa dengan pompuan mengeluh... tak ada baju nak pakai ler.. semua tak bergaya, tak banyak baju.. Tapi kalu tgk almari diorang kekadang bukan 1 tapi 2 atau 3 almari pakaian. Penuh baju macam2 fesyen terkini. Yang duk tak terpakai2 lagi pun ada. Adeh diorang penig pilih baju laki pening tengok laku ahakss... hehehehe 3. Wanita seorang yang berair mata... Mudah sangat kelaur air mata. Member aku sorang nie kekadang aku konfius dia gelak ke dia menangis sebab duk gelak pun kuar air mata huhuhuh... Tapi…

TuKaR LayouT BarU???

Image
Aku dah bosan dengan layout aku nie.... Rasa cam suram jew kalau warna hitam... Tiada anjakanparadigma aku rasakan hahahaha..... tengah search2 templete blog yang menarik untuk ganti aku punya sedia ada nie.. Cam biasa aku guna pakcik the0ne google cari mana yang patut....

Tapi bila dah pilih yang berkenan tak leh download pulak sebab kat opis nie block download program... Cisss sangat durhaka bha hehehehe.... Nampak gayanya balik rumah nanti ler aku tukar templete blog aku nie...huhhhuhu.......... Rini cam biasa balik lewat sikit coz de study group... 2 assignment and study Kaedah Berangka yang ada ujian minggu nie... OMG...

AkU maSuK Tv???????

Image
Hehehehehe.......... tengah dok asyik belek2 video kat com aku nie tetiba aku jumpa video yang aku penah rakam dulu... Pasal aku masuk TV hahahaha.... Aku pun de gak terkenang pasal video nie baru-baru nie pas aku posting cerita pasal MRR2 huhuhu.... Ingat video nie takkan aku dapat tengok dah sbb aku rakam dalam hp yg hilang sebab kena samun dulu... Rupanya ada plak aku simpan hak3....

Kisahnya pasal MRR2 tu kat Pier 28 problem tahun 2009 klu tak salah. So team aku diminta pi kat lokasi untuk tengok mana yang patut...... Aku, Tan and En. Hamid bertanggungjawab meninjau lokasi kejadian. Tapi taim aku pi tu pun pas 2, 3 hari kes nie masuk tv.... Dok asyik tengok2 and siasat mana yang patut pasal MRR2 tu tetiba de plak Cameraman RTM duk datang.... Aku ikutkan banyak mengelak sebab hal nie aku memang tak tau... Aku rase kalau ikutkan aku berjaya menjauhkan diri ini dari masuk dalam rakaman tu....

Tutp2 malam tu kuar plak Berita RTM kul 8 malam... tersedak ku bha bila tgk leh tahan gak ba…

KaWaN aLam MaYa......

Image
Kalau dikenangkan tanpa internet istilah kawan alam maya memang tak ada. Kalau zaman2 dulu kalau nak berkawan dengan orang jauh kita berutusan surat jew... suka mana2 aweks yang cun dalam majalah kita ambik alamat dia kita kasi ler surat... huhuhu.. Zaman macam tu ada ke lagi... cam agak2 mustahil bha... Nak hantar kad raya pun dah tak ada. Dulu aku taim sekolah menengah paling kurang taim raya 20 keping kad raya hahahaha..............
Ok berbalik kepada kawan alam maya macam-macam cara boleh dapat kawan. Dalam FB. Twit, My Space, Friendster(ada ke lg pakai) memang cara yang mudah. Tapi bagi aku kawan-kawan alam maya aku bermula di satu forum. Forum ke 2 terpopular kat Malaysia  Cari Forum lerr... Aku kira agak2 aktif berforum nie bila rumah aku ada internet dalam tahun 2008. Thank to my friend yang perkenalkan aku dengan forum Cari nie. Aku suka masuk Isu Semasa, Gosip Tempatan, Fotografi... macam2 yang boleh kita tau kat situ. Tapi kalau korang nak beramas mesra (istilah budak2 forum…

MiNGgu MeMeNatKaN

Image
Assalamulaikum, Salam 1 Malaysia....
Adeh memang minggu lepas minggu yang sangat memenatkan.... Letih kerja lagi.. letih seorang student pun ada. Full bulan nie tiap hujung minggu ada test setiap subjek aku ambik. Tapi yang tak tahan minggu lepas ler test Teori Struktur. Macam aku cakap sebelum nie kali nie subjek Teori aku tak boleh nak ikut sangat. Sangat memeningkan kepala Kaedah Cerun Pesongan, moment distribution pun aku tak buleh nak buat. Macam mana nak hadap test minggu tu...
Dah ler bila Lec maklumkan yang test akan mula pukul 8.00 mlm abis 9.30 mlm.... Adehhhh lagi ler sakit.. Malam tu aku tidur dalam pukul 5.00 pagi. Tapi bukan sebab study.. tak tau sebab apa tak boleh tidur plak malam tu. Aku study pun setakat pukul 3.00pagi jew. Itu pun tak masuk banyak. Tengok2 assignment yang tak siap lagi. Wawa ajak datang PSZ (Perpustakaan ) awal pagi. Nak study sesama katanya mana yang tak tercover lagi. Aku tak sure dapat datang ke tak sebab aku rase aku hanyut tidur agaknya nnt...
Tap…