Popeye..... Makan-makan

Hari nie aku singgah MV jap jumpa Kak Noren coz aku nak mintak tolong dia camner nak isi borang pinjaman rumah aku nie... Maklum ler beliau baru jew wat pinjaman perumahan... Dasyat weehh beli rumah dua tingkat kat Kajang... Cantik siooot rumah diaaa.. Moden sgt... Yang tak leh blah nama umah jenis Cinta.. Motip letak nama umah tu Cinta??? tak pe2 pemajunya.... Xpe ler bukan itu yang aku nak cite.. pasal umah nnt2 ler aku gigih citekan....

Pas isi2 semua n borak2 dengan diorang termasuk Cik Unge Elur aka Wawa... Kami cadang nak makan ler. Perut aku lapar siooot.. huhuhuh dah asyik makan mlm jew aku nie. Rini pun Wawa puasa.. dia ckp nak mkn dengan tunang dia merangkap bakal suami dlm masa tak sampai sebulan.. (motip aku sengaja cite utk jatuhkan saham Wawa??? huhuhuhuh).,. Then setelah sindir menyindir dan ayat makan dalam aku, dengan paksa rela Wawa join makan sekali huhuhuuh.


Atas permintaan beliau maka kami makan ler kat Popeye... Serius aku tak pernah pun makan kat sini. Wawa pun tak pernah makan sini. So aku and Kak Noren ikut jew ler kemahuan orang yang nak berbuka puasa nie. Wa cakap kentang putar sini sedap... De member makan sini pun suggest makan benda alah nie... Aku pun tak tau aku ambik set apa tapi antara yang termurah gak ler.. Ada ayam seketul and 2 ketol isi ayam.. tak tau apa benda alah tu panggil.. Siap ada biskut lagi dengan jem strawberi bha..... aku tambah kentang putar sbb nak rase betul ke sedap...

Waahhhhhhh gilerrrr sedaaaapppppp... aku sangat suka bha. Mula2 aku makan biskut dia.. Serius masih panas lagi... Rasa lemak2, tawar2 masin.... tapi sgt sedap. Bila tambah jew strawberi dia fuuuuhhhh terangkat sangat. Ikut hati aku tadi memang nak beli lagi biskut dia.... tapi jgn ikut nafsu bha... Aduiih kentang putar dia pun sedap gak.. Mmg lain ler dari KFC punya kentang putar... 2 kali ganda lagi sedap.... Daging ayam dia pun mantapp... Ranggup giler walaupun OR jew... Besar plak tu... Memang aku kasi 5 bintang ler kat Popeye... Pilihan terbaik selain KFC and McD kalau korang dah jemu.. Dah jadi pilihan hati nie... Terasa2 lagi sedapnya biskut dia.....


Set yang aku ambik

Bukan main suka nak melantak yek huhuhu

Kentang Putar dia.. nampak lainkan dari KFC.. tu lum rasa lagi

Biskut dia.. Pilihan hatiiii

Ekkk... nampak poyo plak aku taim nie




Comments

  1. kentang putar popeye mmg terbaikkk...

    ReplyDelete
  2. kan???? tapi aku paling suka setakat nie biskut diaa....

    ReplyDelete
  3. kek tiramisu pon sodap gak..jom bila2 mkn popeye..kkekekeke..

    ReplyDelete
  4. wah..aku da lm mkn ni abg dud.fries die pun terbaik tau..nyum2.len dr yg len..hm ade ke jem strawbery cicah biskut die??x pnh pun dpt jem tu...huuuh.kine mnta ke??

    ReplyDelete
  5. qemar, ada yg termasuk dlm set dia..hihi..

    ReplyDelete
  6. kekup: aku xrasa lagi.... boleh jew asal ko belanja huhuhu

    qema: haah ada dia bg sekali bha........ cam nak pi lg jew

    ReplyDelete
  7. leh je nak aku belanje..tggu aku dpt gaji nnti..kui2..aku biasa mkn kat wgsa walk..

    ReplyDelete
  8. *tadah tangan ke langit* OH Tuhanku... bila la Popeye nak ada kat Ipoh. amin..... *pekup muka*

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Gigi Ooooh Gigi..........

Camping Sg. Pisang, Gombak

TravelLog KeKoreaKeKita 2.0 2015 (Day 5) Jeju Island : Hiking Hallasan