Pau Jalan-Jalan Cari Makan

Pas balik kerja tadi leh plak aku mengelamun atas moto nak makan kuih2 manis cam bengkang ubi, kuih lapis tak pun badak berendam. Dah tergolek baru2 nie pun leh lagi mengelamun huhuhuhuhu... Pikir punya pikir baru aku teringat pasal kuih pau kat tempat aku. Bukan apa 2 minggu lepas aku de layan Jalan-Jalan Cari Makan. Sebelum nie mmg jangan harap ler nak tengok rancangan nie coz hari Ahad. Mmg ahad aku de kelas ler.. Dek sbb cuti skrg nie sempat aku tgk.

Tetiba de selingan kejap yang si Qi singgah sembahyang kat masjid BTS sebelah pangsapuri aku nie. Pas tu dia singgah satu gerai tepi jalan mmg dekat tol kat tempat aku yang jual kuih pau. Wah aku langsung tak tau kewujudan kuih pau tu. Qi kata mmg sedap pakcik tu punya pau. Dah pasang angan2 gak aku nak makan kuih pau pak cik tu. Dah lama tol aku tak bedal pau. Dulu kira poberet aku kecik2 mmg kuih pau. Aku ingat lagi pau kegemaran aku and mmg sedap pun de jual kat kaki Hospital Changkat Melintang.. Kalau ayah or mak aku pi Hospital ke mmg pesan balik bawak kuih pau kaya. Sedap giler aku rase... Tapi dah lama tak de dah pau tu. Tak dengan cerita dah kewujudan pau tu skrg. Kedai yang jual tu pun dah terbakar.




Ok berbalik pau kat tempat aku nie, terus jew aku tuju tempat pau tu. Wah mmg betul2 kat bawah tepi cerun simpang kat tempat aku nie. Punya ler aku tak pasan selama nie huhuhu. Aku kenai ler pak cik jual tu.. Maklum ler dah masuk TV ye dak cikk huhuhu. Aku beli pau kaya 2 and 1 kacang. Harga pun tak mahal sangat aku nampak. Pau kaya and kacang masing RM0.90. Banyak gak jenis yang lain tapi aku takut tak termakan plak kang. Sempat snap gambar curi2 tadi huhuhuhh...

Nampak tak??? Cun jew pau pak cik nie. Mana rasenya nie aku nak try huhuhuh... Isi leh tahan, banyak gak dibubuhnya. Lembut jew dia punya pau... Sangat serasi ler aku rase. Aduan tepung yang ditapis halus bersama-sama dengan ragi yang di bawa khas dari China. Air bukit sentosa dimasukkan ke dalam adunan. Telur untuk dibuat kaya ada telur yang terbaik dari Kedah hasil ayam telur pertama. Nampak tak aku tipu tu huhuhuh... Saja nak tambah2 cite ahaks..









Apa2 pun aku rasa pau dia mmg sedap ler.. Mmg rasa pau hahahahah.... Aku suka pau kaya dia. Nasib aku beli 2 kaya hehehehe... Klu korg nak try gigih ler cari kat Desa Tasek, BTS nie yek... Dasyat tuu Pau Jalan-Jalan Cari Makan...  Selamat Mencari..

Comments

  1. mau tak sedap.. masuk jln2 cari mkn tu hahahaha

    ReplyDelete
  2. sedapnyeeeeeeee......beli utk aku bila2..(kecur air liur)..hehe..

    ReplyDelete
  3. Insyaallah klu aku gigih heehhehehe

    ReplyDelete
  4. sila gigih..kata dkt dgn umah,..ekekeke..

    ReplyDelete
  5. dekat ngan umah tapi umah ko jauh huhuhuhuh

    ReplyDelete
  6. dkt je naik LRT 2 stesen smapi dah..wakakkaka..

    ReplyDelete
  7. LRT tu pe bha????????? huhuhuh

    ReplyDelete
  8. sejenis kek lapis kot..hahahaha

    ReplyDelete
  9. are you sure a coat layer cake???

    ReplyDelete
  10. sure2,,,very nyummy...more nyummy then a pau..wakakakkaka..

    ReplyDelete
  11. i dont think so..... this is jalan2 cari makan pau okey huhh

    ReplyDelete
  12. nak pau..nak pau...nak pau pau..hahah..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Gigi Ooooh Gigi..........

Camping Sg. Pisang, Gombak

TravelLog KeKoreaKeKita 2.0 2015 (Day 5) Jeju Island : Hiking Hallasan