Top 3 Maharaja Lawak Minggu ke 8


Aku saje jew tak wat top untuk minggu ke 7 bagi tema "Silent Comedy". Bukan apa bagi aku paling terbaik minggu tu cuma Sepah sahaja yang memenuhi citarasa aku. Lain- lain so so jew persembahannya. Jozan??? okey ler sikit daripada minggu ke 6 yang langsung tak masuk list carta aku.
Ok untuk minggu ini sekali lagi tema bebas diberikan. Aku dah tgk kat Youtube dah Jumaat pas habis Maharaja Lawak. Cuma aku nak komen bila aku abis tgk overall perjalanan Maharajalawak Minggu 8 nie pas abis download. Semalam baru sempat aku tgk keseluruhannya. Apa2 pun tahniah kepada R2 coz masuk balik minggu nie. Aku ler salah sorg yang undi korang masuk melalui FB daripada lebih 50k undian yang diberikan. Jauh meninggalkan Alex yang ditempat ke 2 hanya dengan 11k. Peserta lain semua tak sampai 6k undian lagi2 ler WAI yang terakhir hanya dalam 2k jew.

Untuk minggu nie aku terhibur cuma pelik dengan komen juri-juri tetap Maharaja Lawak yang makin tak relevan aku rasa. Tak paham aku diorg puji melambung kat orang yang aku rasa tak lawak langsung and isi pun tak ada... Hmmm tak ler. Harap juri2 kali nie ambil perhatian dengan pandangan orang lain yang makin meluat dengan komen diorang yang tak konsistent tu. Sila ler masuk forum Cari untuk lihat komen diorang cara penkritikan dan penjurian engkorang semua.

Top 3 Minggu ke 8 Maharaja Lawak : 

1st : JOZAN
 



Ok minggu nie aku sangat terhibur dengan lawak korang. Taim masa kena cucuk tu mmg aku gelak tak hinggat.. Guling2 aku menahan gelak. Menarik ada content, punch line, story, beginning dan ending yang sangat menarik. Aku memang tabik ngan korang sebab setiap minggu korang sentiasa berubah2 dan bereksperimentasi. Ada yang jadi and tak jadi tapi tetap ada isi setiap persembahan yang korang tonjolkan. Namun kelako korang wat nie aku tak leh tengok lebih 3 kali coz pastu dah kurang gelak sbb dah tau jalan lawaknya. Apa2 pun tahniah Jozan. Teruskan untuk minggu ke 9.

2st :R2



Fuhhh............ tak pasal-pasal no 2 yek. Aku mmg respect gilerr ngan korang nie. Walaupun masih hijau dalam industri lawak nie tapi mmg tip top. Lagi2 ler si Abangnya yang mantap melawak. Tak sia-sia aku undi korang masuk. Persembahan yang menarik, kelako dan bernas. Try tgk buntut aku asal dari mana yek hehehehehe...
3st : NABIL




Walaupun ko bottom 3 minggu nie and aku mmg tak paham dengan juri yang bertiga nie bagi markah rendah untuk persembahan ko. Aku rasa memang kelako apa stand up comedy ko minggu nie. Terkini dan semasa isi yang disampaikan. Apa yang duk juri pandang dari segi persembahan pun aku tak paham. Takkan lawak bodoh robot yang kengkonon boleh tackle bebudak yang diorg nak kasi markah tinggi. Tah pe2 ler. Nabil jgn putus asa minggu depan kasi lagi lawak ok. Pssttt.. Apa ko wat kat Sungei Wang sabtu lepas ngan sorg aweks kul 9.00mlm tu.. Laju jew jln yek. Cari idea untuk minggu ke 9 kot hahahah.


Ok itu 3 top 3 yang mmg masuk dalam senarai aku. Klu pilihan korang lain ,cam biasa ada aku kesah sbb ini pilihan aku. Klu korang tak puas hati aku komen pasal jambu yang makin tah pe2 tu lantak komer ler wehh huuhuhh. Ini keputusan markah untuk minggu ke 8

1. JAMBU & JOZAN - 57 %
2. SEPAH - 52 %
3. R2 - 50 %
4. NABIL - 49 %
5. BALAS - 43 %
6. MAN - 29 % (Terkeluar)

Comments

  1. aku dpt tgk jozan je sbb tenet slow..mmg best giler..hahah..lawak cucuk2 je pun tp terhibur..kelakar btl depa ni..

    ReplyDelete
  2. hehehe... tapi klu ko tgk jambu xlawak langsung pun juri puji bha. aku pun tak paham hahahaha.. Anti jambu tol aku nie hehehehe

    ReplyDelete
  3. aah juri mcm suka kat jambu kan..aku pun xtau nape.. naseb bapak n kakak aku sependapat ngan aku gak x suka jambu..tp mak aku suka..haha

    ReplyDelete
  4. aku vote for sepah...tak pernah mengecewakan aku....tengok muka syuib pun aku nak tergelak dah.

    ReplyDelete
  5. kekup: betul tu bha
    wan: sepah pun best gak.. harap antara top 3 akhir nnt

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Gigi Ooooh Gigi..........

Camping Sg. Pisang, Gombak

TravelLog KeKoreaKeKita 2.0 2015 (Day 5) Jeju Island : Hiking Hallasan