De' Warung Stail

De' Warunng
Thanks Cik Yanie aka Kekup coz belanja aku dan mak cik Que Gajus malam ini. Pusing-pusing dekat keliling Permaisuri ini nampak dari jauh macam menarik saja decoration restoran De Warung. Kami pilih meja yang duduk bersila saja. Konon macam ala-ala kampung huhu...

Suasa De' Warung
Meja Bersila dan Duduk
Deco-deco kedai memang menarik and bersih.. Sebut bersih tetiba ingat Wawa hahahahha.. Dalam menu nampak macam tak banyak pilihan. Menu pun silap ejaan sana sini. Macam cikgu tanda paper exam pula hehe. So kami decided ambil nasi putih, ikan kembung goreng, rendang ayam, tomyam hidupan laut ( seafood ;) ) and telur dadar.

Rasa dia macam mana??? Setelah diadili dengan penuh jujur oleh chef-chef kehormat bertaraf Master Chef Amerika aku, makcik Que and Kekup kami bersetuju memberi 2 1/2 bintang sahaja. Bagi aku rasa tomyam hidupan lautnya sangat lah kelaut.. Tak sedap sangat bha. Sedap berganda-ganda lagi tomyam promptip. Yang lain pun setakat biasa-biasa saja. Jus tembikai yang aku minum hmmmm.. Tak freshnya rasa.

Nak datang balik sini bagi aku tak kot coz tak masuk dengan tekak aku. Apa-apa pun tq Kekup coz belanja..

P/s: pas makan terus pi karok. Apa nak jadi aku nie.. Isnin nie ada exam.. Sob2

Blogging via iPhone..

Sempat snap gambar adik comel nie.. Geram tengok
Makcik Que dan Mokcik Kekup
Sempat bergosip bagi menambah beberapa kati lagi dosa sebelum makan hehehe
Gambar aku yang disabotaj Makcik
Air Tembikai and fresh oren
Air tembikai dan Air Longan

Telur dadar
Rendang Ayam
Nasi Putih
Tomyam Hidupan Laut
Ikan Kembong Goreng

Comments

  1. layout restaurant nampak menarik. sgt kampung2 style. plating ngan food presentation pn not bad. mgkn sbb kedai baru kot. tapi tang rasa tuh no komen. kalo penuh tempat tuh, maknanya, just xkena dengan tekak ko je la tuh. huhuhuh

    ReplyDelete
  2. nampak cantik sbb gambar aku ambik cun bha... tapi bg aku mmg kureng huuhuu

    ReplyDelete
  3. aku mcm ala2 terharu muka aku ada kat banner blog ko atas tu bha.. kekekekke..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Gigi Ooooh Gigi..........

Camping Sg. Pisang, Gombak

TravelLog KeKoreaKeKita 2.0 2015 (Day 5) Jeju Island : Hiking Hallasan