TravelLog KeKoreaKeKita 2.0 2015 (Day 3) Part 2 - Bukchon Hanok Village

Dari Istana Changdeukgung ke Bukchon Hanok Village nie senang jew. Kembali semula ke Anguk Station tuju ke exit no 2 dan terus jalan sampai jumpa Tourist Information Office. Kat situ korang boleh ambil map yang disediakan untuk pergi ke Hanok-Hanok yang ada di sana. Hanok tu rumah-rumah stail Korea Lama yang masih terpelihara. Tapi kat situ kawasan perumahan orang so tak boleh nak bising-bising sangat nanti kena carut.

Jumpa signboard nie memang korang tak sesat ler

Ini gambar-gambar sebelum sampai Tourist Information Office

Jumpa lorang cantik jew berhenti tangkap gambar

Lorong yang banyak dinding bata

Pintu nie cantik. Ke'Hanok'an terserlah walaupun tak sampai kawasan dia lagi

Antara lorong-lorong yang disinggahi

Orait kat sini dah sampai Bukchon Hanok Village. Cari rumah-rumah seperti dalam map












Antara hanok-hanok yang aku singgah di sini. Sebenarnya banyak gambar yang aku ambil tapi tak tau la aku letak kat mana. Serius ramai sangat orang dan tak tahan kalau China Mainland ada. Bising yang tuhan... sembang dengan kawan sebelah macam 3 batu jauhnya. Sabar jew la. Aku tak cover semua pun hanok di sini. Pergi mana yang sempat dan dekat-dekat antara satu dengan yang lain.

Next destination Yeouido Park sekali terus ke Han River.

Comments

Popular posts from this blog

Gigi Ooooh Gigi..........

Camping Sg. Pisang, Gombak

TravelLog KeKoreaKeKita 2.0 2015 (Day 5) Jeju Island : Hiking Hallasan