Edisi Iftar 2011 : Geng Forum

Tarikh : 6hb Ogos 2011

Kali nie laporan edisi iftar tertunggak diteruskan.... bersama dengan kawan forum Kupu2Siang dan QGajus QueAdams... Lain-lain tak de huhuhuhu... Untuk kali nie tiada laporan bergambar yang dapat dibuat berikutan tiada kepentingan.

Janji nak jumpa kat LRT Hang Tuah pukul 2.30 petang. Aku lewat dalam seminit si QGajus dan Kuo dah sampai pun. Terus pi TimeSquare nak jenjalan jap sebelum berbuka. Gegeh si Que cari satu tempat kononnya rahsia ler kata kat aku. Rupanya ajak main boling jew.. haaaah klu bagi tau aku awal2 dah lama tempat boling jumpa derrr.. Rahsia ler sgt. Hari nie leh tahan mahal gak satu game RM7 tak termasuk kasut and stokin lagi. Ambik 1 game jew dulu takut masing2 tak larat. Game pertama Que konon menunjukkan kehandalan... Ada ler yang strike satu dua... bangga tahap cipan.. Nampak keriakan kat muka dia yg tak pe2 tu.. Kekup katanya 1st taim main baling pun ala2 latok gak ler. Nak cari bola ringan xde huhuhu.. Aku tak pe kena rini main asyik jatuh 2 3 pin jew... Pengko orang kata. Que yang konon hebat tu gegeh ler konon ajar... cehhh. Utk 1st game Que menanng itu pun jatuhan pin under 100 bangga mengalahkan perfect game jew. 2nd Kekup walaupun sepatutnya tempat ke 3 sebab ada balingan aku yang tak kira. Aku tak kisah bagi peluang biar kekup suka. Sebab Que rasa bangga dah menang dia ajak main 2nd game plak klu ikut aku malas sebab duit nan adoo. Tapi kengkawan punya pasal main jew ler. Seperti yang aku jangka aku plak menang kali nie dengan jatuhan pin lebih 100 tapi tak de ler bangga sangat. Biasa2 jew. Yang paling best yang konon hebat tu dapat no last hahahaha konon tangan sakit yoo ler tu. Aku xde strike pun leh menang bhaa.. Kup no 2 gak.. Kali nie kup boleh dibanggakan coz menang xde kiraan salah. Memang usaha sendiri mengalahkan Que yang pasan hebat. Moral cite panjang aku nie "Padan Muka QGajus QueAdams".

Pas abis semua tu semayang bagai dulu kat sana. Dah tu jadi satu masalah plak nak cari Pizza Hut. Memang rancang nak berbuka kali nie kat pizza tapi kat Times mana ada Pizza Hut... Terpaksa ler gegeh mengoogle mencari Pizza Hut terdekat. Last2 pi Pavi makan Pizza Hut sana. Sampai dalam 6.00 petang itu pun dah ramai orang. Entah sapa yang tak mandi antara kekup or Que dapat tempat sejuk gilerrr... Tak menahan duduk kat situ. So kami order Regular Pizza Thai Sea Food kegemaran aku, Spaghetti Meat Ball, Cabonara, Baked Rice, Salad, chicken wing dan lain-lain yang standard order cam sup and roti. Kami pesan pun dalam kul 7 ptg sebab tak nak diorang hantar cepat sgt. Yeler nanti tak puas makan. Sampai pun dalam kul 7.30 petang tapi tak semua hidangan dah ada taim tu.

Apa2 pun aku puas hati sebab aku memang suka buka kat Pizza Hut.. sejak aku belajar Poli lagi setiap tahun tak lepas buka kat Pizza Hut.. huhuhuhu.. Makan memang sampai kembung perut, si kekup makan tak sampai sekeping pizza pas di melantak baked rice tak hinggat huhhuhu... Tumbang dalam RM99 pas tolak sejug pepsi yang tak sampai sebab jug dah habis katanya... Bulleh??? huhuhu.. Tapi kami ok jew coz mmg tak minum air gas..

Ingatkan pas settle semua leh balik dengan amannya. Tapi bulleh bila naik monorail kat Raja Chulan hajatnya nak ke Hang Tuah ternaik lawan arah.. Sioot sungguh ini semua gara2 Qgajus penuh berkeyakinan cakap naik belah yang salah. Tak pasal2 bazir duit. Kami pun tak pasan sebab Monorail yang kami naik tak kuar plak suara bila sampai setiap platform... Adeh dah nasib.. Sampai sekarang berdendam ngan beliau huhuu.

LRT masing-masing turun kat Salak Selatan coz aku pun parking moto kat sana. Tak menahan masing-masing dahaga lepak kat mamak RHB dulu sebelum bersurai huhuhuhuhh


p/s: tiada laporan bergambar huhuhuhuh

Comments

  1. best gak men boling..hehe..tp esoknya tgn aku kebas2 n sakit2..huhu..org x biasa main laa katakann..xpe pasni perak lwn pahang yek..hehehe

    ReplyDelete
  2. jum jenjalan nek monorel lagikkk .... lalalala

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Gigi Ooooh Gigi..........

Camping Sg. Pisang, Gombak

TravelLog KeKoreaKeKita 2.0 2015 (Day 5) Jeju Island : Hiking Hallasan