Terasa Jahat dan Kijam



Tiga hari lepas aku de wat perkara yang agak2 sengal and boleh dikatakan gilak gak ler.... Bak kata diorang spesies cam nie pun ada gak yek... hmmm tah ler huhuhuhu

Hari isnin pas aku balik tengok wayang filem Nur Kasih The Movie wat kali ke tiga kat Viva Home tetiba dapat msg daripada sesorang yang mengelarkan dirinya Que Gorgeous (muntah hijau), ajak untuk memulakan operasi seperti yang dibincangkan masa makan kat Sup Meletop tu.. Aku ok jew coz memang terus balik rumah. Apa operasi yang kami rancang tu yek huhuhu...

Aku, Que and Kekup (Mak Jand) dulu de bincang yang saja nak buat hal kat FB, kengkononnya kami nie bergaduh... Hari nie la waktu nak mulakan operasi coz masing-masing dah free. Sebelum magrib kami PM bertiga dalam FB nak mulakan ayat apa. Bincang punya bincang Kekup mulakan posting kengkonon sentap ngan aku and Que kui3. Bila dah posting memasing mule ler menambah garam dan gula dalam posting tu, yang menunjukkan kami macam bergaduh. Ayat masing-masing memang tak boleh blah. Mulut puaka, mulut longkang, "memang nak kena penampo minah ni kang", sial semua kuar bagi menghayati watak masing2 huhuhuhu. Ini ler namanya tak de kerja.... Nak kata kurang kasih sayang aku rasa terlebih lagi ada ler.. Dekat 138 komen de dalam posting tu tak sampai 30min. Pastu sambung kat posting lain gak.. Ini aku tepek bukti kesengalan kami bertiga.

Posting Gaduh Part I

Posting Gaduh Part II


Dek sebabkan kami yang kecoh nie telah sengaja mengsensasikan pergaduhan dalam FB so pepaham ler ramai yang baca. Macam2 feedback yang kami dapat. Ada yang terkezut, tak percaya, meluat, caring, menyampah dan macam2 respon lagi. Banyak nasihat yang kami dapat... De yang gigih sms, call and whatapps tanya what happen kan.. Yeler tak de hujan tak de ribut tetiba gaduh. Sedangkan Que and Kekup baik punya sembang sebelum tu dalam FB hahahahaha... Ada yang percaya and tak percaya huhuhuhuh.

Bila lelama tu timbul rasa bersalah plak pada orang-orang yang duk kasi feedback. Tak sanggup plak nak tipu lama lagi2 ler Kak Ayu and Setud. Bukan apa lakonan gaduh kami nie terbawak sampai kat Skype esoknya. Hehehehe. Kak Ayu and Setud dah tak tau nak cakap apa huhhuhu. Bersalah tol rasanya bila lakonan diteruskan.. Ya Ampuuun..

So lunch Kekup memang nak makan sama dengan Kak Ayu coz kononnya nak ceritakan perkara yang sebab apa kami nie bergaduh. Bunyi cam serius huhuhu. So Kak Ayu sebagai kakak mesti ler dia ambik berat pasal adik2 dia kan. Then rancangannya aku nak muncul tetiba kat Kak Ayu taim lunch. Tapi aku risau gak takut Kak Ayu sentap and marah dengan apa yang kami buat nie. Yela dah buat benda merepekkan. Sebab tak sanggup tipu lelama, tu yang nak wat surprise bagi tau Kak ayu perkara sebenar.

Bila aku muncul tetiba kat sebelah Kak Ayu taim lunch memang dia terkezut terus... Then mesti ler marah2 kan coz kami wat benda merepek nie huhuuhu.. (Selamat ko Que sebab ko tak de lunch tu). Ya ampun kak ayu ....... Pastu mula ler sembang pasal kisah sebenar kat Kak Ayu..

Balik lunch tu Setud mesti ler nak tau perkara sebenar kat Kak Ayu kan pasal pergaduhan kami nie. Mula2 nak panjangkan lagi lakonan nie dgn pelakon tambahan Kak Ayu. Tapi lelama tak sanggup plak. Setud kan mak aku dalam Dangau. Cam durhaka plak rasanya huhuhuuhu. Cara aku nak bagi tau kat Setud nie, aku dengan Kekup elok sembang baik dalam forum nak bagi hint kat dia pasal kes kami nie. Tapi dalam Skype kami meneruskan lakonan bergaduh. Jenuh tunggu respon Setud nak kasi dia perasan. De dekat 30 min baru ler minah nie sedar huhuhu. Ya ampuuun Mama Katty Zain segala kesalahan anak mu Adam Zain ini huhuuh.. hehehe. Setud siap posting dalam FB nak lempang kami ahaks


Apa-apa pun aku mohon ampun dan maaf pada sesiapa yang tertipu dengan lakonan kami nie. Tak de niat pe2 pun sekadar kami bertiga nie memang nak buat kerja gila. Agaknya kami nie memang gilak kot huhuhu. Pada sesiapa yang meluat and tak suka dengan lakonan kami nie mintak maap sangat yek... I'm Sori lebat.


p/s: masih lagi dihukum rasa bersalah............

Comments

  1. hahahahahhahaha..motip aku kepala ikan bilis??? nanges lebat okey.. tp siyes gelak sorg2 bila baca blk komen2 tu..hahahah...

    ReplyDelete
  2. ko mmg sesuai memegang jawatan tu... aku baca aku rasa serba salah de ler huhuhu

    ReplyDelete
  3. leh gelarkan korang ni geng 3 stooges....

    ReplyDelete
  4. ibu kuuuuuuuuuu......... ta ampuuunnnnnnnnn... nagis lebat

    ReplyDelete
  5. hahahahah...sapa yg punye idea?bkn aku kan?hahhahhaah

    ReplyDelete
  6. sapa yg ajak??? bkn aku kan????

    ReplyDelete
  7. pendek kata kita semua merancang..hak2..

    ReplyDelete
  8. Perangai memasinggg sengettttttt.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Gigi Ooooh Gigi..........

Kisah Syirik dan Sayangi Ibu Bapa

Nota Kejuruteraan Jalan Raya (Bab 2) @ UTMSpace